Ik ben Marijke van der Vliet, moeder van inmiddels drie volwassenen kinderen en de oprichtster van Kansenrijk. En al mijn hele leven werkzaam in het onderwijs, waar ik veel ervaring opgedaan heb als leerkracht, remedial teacher en intern begeleider. Ik heb zowel op scholen voor Speciaal onderwijs als op basisscholen gewerkt met verschillende leeftijdsgroepen.

 

Kansenrijk heb ik opgericht om helemaal op mijn eigen wijze ouders en kinderen te kunnen helpen om het proces van opgroeien en opvoeden ontspannen en prettig te laten verlopen. Hierbij kan ik vanuit verschillende invalshoeken kennis en ervaring combineren. Hoewel ik een echt onderwijsmens ben, richt ik me altijd in eerste instantie volledig op de sociaal-emotionele ontwikkeling  en het welbevinden van kind en opvoeders. Alleen vanuit ontspanning, acceptatie en een positief zelfbeeld, kan werk worden verzet.

 

 Naast mijn onderwijservaring heb ik een opleiding gevolgd tot kindercoach, kinderyogadocente en NLP-practitioner. Ook heb ik (Master)Pedagogiek gestudeerd en deze opleiding afgerond.  En tot mijn grote blijdschap mag ik nu ook yin en yang yoga geven aan volwassenen. 

 

 In mijn praktijk 'kansenrijk' combineer ik mijn ervaring in het onderwijs met mijn opgedane kennis en vaardigheden uit cursussen en opleidingen. Hierbij staan het ontwikkelen van eigen kracht en de positieve aanpak centraal. 

De sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen, jongeren en hun ouders, als basis voor het leren en het durven realiseren van dromen.  Kinderen en opvoeders helpen in hun kracht te staan en relaties onderling te verbeteren, is mijn passie en kwaliteit. 

 

 

Wil je weten wat ik bied met Kansenrijk?